2019-07-04

A gumiesztézia


A pszichotronika, az utóbbi esztendőkben kifejlődött tudomány, olyan, eleddig nem tényleges súlyának megfelelően méltatott tudományágakat is magába foglal, mint amilyen a gumiesztézia. Örüljünk, hogy végre - megszabadulva az ideológiai béklyóktól - megvizsgálhatjuk azokat a jelenségeket, amelyeknek eddig létezését Is tagadni kellett. Mostanában már beszélhetünk az akupunkturáról, a telepátiáról, a jövőbe látás bizonyos kérdéseiről s végre méltó helyére kerülhet a gumiesztézia is! (Egy tanulmány már elhangzott az I. lajosmizsei gumiesztéziai kongresszus A/III. szekciójában.) A szélesebb értelemben vett gumiesztéziának csupán az áttekintése is fontos lehet a tisztelt olvasó számára. Felismerheti, hogy a gumiesztézia gyakorlásával úgy testének fizikai állapotában, mind tudatában, meglévő, bonyolult, érzékeny folyamatokat indíthat el. Már most felhívjuk a figyelmet arra, hogy e folyamatokat nem szabad mechanikusan értelmezni. A gumiesztézia nem cél, hanem eszköz, melynek segítségével az ember a legcsodálatosabb, legérzékenyebb természet alkotta műszer működését valamelyest szabályozhatjuk.
De mi is a gumiesztézia? A természet számos jelensége még ma is talány az ember számára, ám e jelenségekről úgyis hiába hallgatnánk, a beavatottak ismerik. Az akupunktúrához hasonlóan — csak néhány, az ókortól féltve őrzött, pontosan meghatározott testpontot kell ismerni, ezen túl speciális, a legújabbkori vívmányoknak megfelelő neon- és céziummentes gumigyűrűket kell alkalmazni. (Már itt érdemes rámutatni, hogy az elért hatás teljesen független az alkalmazott gumigyűrű méreteitől, ámde nem független annak arányától. Már most felhívjuk azonban a figyelmet a gumigyűrűk helyes kezelésére. (Az olvasók szerencsés helyzetben vannak, hiszen ilyen speciális, neon- és céziummentes gumigyűrűk a szerzőnél beszerezhetők. A nők csomagja 20, a férfiaké 21 neon- és céziummentes gumigyűrűt tartalmaz.) A hatás annyira egyszerű, hogy csak azon csodálkozhatunk, miért nem gondoltak rá többen, hamarabb. Az ujjaink második csontocskájára (kezeinken tehát a középső ujjpercre) kell húzni nem túl szorosan, de nem is túl lazán e gumigyűrűket, ott kettő-négy percig kell fennhagyni, s attól függően, melyik ujjunkat kezdtük, máris érzékelhetjük a hatást. Ez szinte minden esetben azonnal fellép. Néha sem-mit sem lehet érezni, ekkor - többnyire - nem volt megfelelő az előkészület E rövid írásban nem törekedhetünk a teljességre, így csak néhány alkalmazási helyet és betegséget említünk meg. A bal kéz gyűrűs ujjára helyezve a gumigyűrűt, fejfájás-csillapító hatása érdemel említést. A középső ujjon a szívritmust szabályozza, a mutatóujj második perecén a vesebántalmakra hatásos, míg a hüvelykujjon - háromperces kúrával - szembetegségekre jó. Természetesen minden végtagunkon alkalmazható. Többen megfigyelték, hogy bizonyos csillagképek megjelenésének idején jobb a hatás. Fontos, hogy csak a tulajdonosa használja a gyűrűkészletet, amelyeket használat után fénytől védve kell tartani. 
A gumiesztézia - hasonlóan a pszichotronika, a parafenoménia és a természetgyógyászat más ágaihoz - egyre nagyobb köz-ismeretnek örvend. S ha valaki mégsem hinne az ilyesfajta okkult tudományokban, az gondoljon Shakespeare szávaira: őrültség, de van benne rendszer. Máté szerint pedig: Ki miben hisz, abban üdvözül.


Nincsenek megjegyzések: